Engage Your Visitors!

Click here to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Over

Onze inzet voor een schone toekomst

Onze organisatie

Grondrecht: Voor een schoon milieu

Grondrecht is een non-profitorganisatie gevestigd in Antwerpen. We wijden ons aan het beschermen van de bodem, het grondwater, en de lucht tegen industriƫle vervuiling, met speciale aandacht voor PFAS. Ons team van lokale burgers staat sterk en werkt samen aan verschillende initiatieven en campagnes om onze omgeving te beschermen.

Met veel inzet hebben we al significante verbeteringen gerealiseerd in de lokale milieutoestand en bewustwording onder de burgers.

Onze geschiedenis

Van gemeenschap naar krachtige organisatie

Grondrecht werd opgericht door een groep toegewijde lokale burgers in Antwerpen die zich wilden verzetten tegen de toenemende vervuiling van hun leefomgeving. Sinds de oprichting in 2020 hebben we talloze acties en evenementen georganiseerd, waarbij we de gemeenschap hebben gemobiliseerd en de aandacht op belangrijke milieuproblemen hebben gevestigd.

In de afgelopen jaren heeft Grondrecht verschillende prijswinnende campagnes gevoerd, die onze impact op het milieu hebben versterkt.

Onze Missie

Engageren voor een gezondere leefomgeving voor iedereen

Onze missie

Onze missie is om de bodem, het water en de lucht van Vlaanderen te beschermen en te herstellen door middel van bewuste acties, educatie en samenwerking met de gemeenschap om een duurzame toekomst voor elke burger te waarborgen.

Onze waarden

Bij Grondrecht geloven we in samenwerking, transparantie en duurzaamheid. We zetten ons in voor eerlijke praktijken en respect voor onze natuurlijke omgeving, en streven ernaar om een positieve impact te hebben op de levens van alle burgers in onze regio.

wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten
schrijf je in op onze nieuwsbrief
wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten
schrijf je in op onze nieuwsbrief