Grondrecht is een collectief van burgers die zich verenigd hebben als reactie op de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht en Antwerpen.

In enkele maanden tijd zijn we uitgegroeid van een groepje bezorgde bewoners naar een burgercollectief van meer dan 1200 Grondrechters! We hebben al veel gerealiseerd. Maar er staat nog meer op de planning.

Daarom zijn we dringend op zoek naar versterking! We zoeken mensen, jong en oud, met een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Die vanuit hun eigen talenten iets mee willen bijdragen aan het welzijn van de mens.

Grondrecht werft aan
team politiek en recht:
 • mensen met een bijzondere interesse in politiek. Je wordt de ogen en oren van Grondrecht bij vergaderingen op alle politieke niveaus en helpt een politiek netwerk uitbouwen.
 • juristen of rechtenstudenten, die interesse hebben in o.m. administratief recht en milieurecht. Je helpt mee de relevante regelgeving en rechtspraak uit te pluizen. Je ondersteunt burgers tijdens diverse gerechtelijke procedures.
 • iemand die vlot schrijft en voeling heeft met politieke communicatie, om de standpunten van Grondrecht scherp te stellen en te bewaken dat alle communicatie ‘on message’ blijft.
team communicatie:
 • mensen die voeling hebben met taal, sterk in copywriting
 • kennis WordPress en SEO
 • mensen met interesse in social media (livestream en stories tijdens events, behind the scenes,…)
 • moderators voor Facebook (pagina en groep)
team wetenschap:
 • biochemici, bio-ingenieurs, chemici, biologen, toxicologen – kortom: mensen met een kop voor wetenschap, die Grondrecht kunnen helpen de PFOS-problematiek te begrijpen, accuraat te vertalen naar het grote publiek en de plannen van overheden kritisch door te lichten.
 • ingenieurs met verstand van sanering en saneringstechnieken, om Grondrecht te adviseren over het te volgen saneringsbeleid (bv. In het kader van Oosterweel) en de saneringsplannen van verschillende overheden mee kritisch tegen het licht te houden.
team buurt en evenementen:
 • mensen die graag netwerken en dus extravert en sociaal zijn. Die bijvoorbeeld het woord durven nemen op een infomoment en graag een praatje slaan (over pfos) en een luisterend oor kunnen bieden. Mensen met een hart voor mensen. 
 • mensen met organisatorische competenties en een hands-on mentaliteit. Van het organiseren van een protest met verschillende partners tot het klaarzetten van de zaal op een infoavond.
 • mensen die puur praktisch en ad hoc willen inspringen op evenementen als flyeraar, steward etc zijn van harte welkom. Alle handen helpen!
Werving
Alle gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de toepasselijke GDPR wetgeving. Uw gegevens worden niet aan derden doorgegeven maar enkel gebruikt voor communicatie binnen de werking van onze organisatie.

Vergoeding: onze eeuwige dankbaarheid en de wetenschap dat je meewerkt aan een gezondere, veiligere leefwereld voor jezelf, je (klein)kinderen, familie, vrienden en naasten. 

Tijdsbesteding: met de uitbreiding van de diverse teams willen we de tijdsbesteding voor Grondrecht realistisch houden, zodat je engagement combineerbaar blijft met je dagdagelijks leven.

Herken je jezelf in een van bovenvermelde profielen, of heb je het gevoel dat je iets kan bijdragen aan ons collectief? Vul dan snel het bovenstaande formulier in.
Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Grondrecht is een apolitiek burgercollectief met de focus op het gezondheidsaspect. Personen met politiek mandaat, betrokkenheid bij een politieke partij of rechtstreeks betrokken partij in de Oosterweelsaga kunnen we niet toelaten.

wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten
schrijf je in op onze nieuwsbrief
wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten
schrijf je in op onze nieuwsbrief