In juni 2021 werd een gerechtelijk onderzoek geopend naar de PFOS-vervuiling rond de fabriekssite van 3M in Zwijndrecht. Indien uit dat onderzoek een strafrechtelijke procedure voortkomt, kunnen getroffen burgers zich burgerlijke partij stellen. Wie zich burgerlijke partij stelt, kan niet alleen rechten laten gelden tijdens die strafrechtelijke procedure, maar kan eventueel ook een schadevergoeding bekomen.

Bij Grondrecht en Zwijndrecht Gezond engageren we ons om jou als burger – en natuurlijk in de eerste plaats potentieel getroffen burgers – vrijblijvend te informeren over dat gerechtelijk onderzoek en de eventuele strafrechtelijke procedure. Bovendien willen we je ondersteunen om je ook burgerlijke partij te stellen, eens het tot een strafrechtelijke procedure komt.

Wil jij graag door ons op de hoogte worden gehouden van het lopend onderzoek? Schrijf je dan hiernaast in. Uiteraard betekent dat niet dat je zelf geen ander (juridisch) advies kan inwinnen, indien je dat wenst.
Burgerlijke partijstelling
Alle gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de toepasselijke GDPR wetgeving. Uw gegevens worden niet aan derden doorgegeven maar enkel gebruikt voor communicatie binnen de werking van onze organisatie.
wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten
schrijf je in op onze nieuwsbrief
wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten
schrijf je in op onze nieuwsbrief