1.000.000. Zoveel mensen wonen in een radius van 15 kilometer rond de 3M-site in Zwijndrecht. Horen ze al die stemmen, daar in Brussel? un œuf = un œuf!

Op woensdag 16 juni wordt er in het Vlaams Parlement gestemd over de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling. De oprichting van zo’n commissie is een belangrijke eerste stap in het uitklaren van dit dossier.

Verschillende politici van de oppositie, maar ook van de meerderheid, hebben zich al uitgesproken voor de oprichting van zo’n commissie. Om ervoor te zorgen dat zij niet meer terugkomen op hun woorden, roepen we al wie bezorgd is over de PFOS-vervuiling samen te komen aan de vooravond van de stemming.

Als symbool van onze strijd, vroegen we iedereen om de eieren mee te brengen die we door PFOS-vervuiling niet meer kunnen eten. Met hierop een boodschap voor de vertegenwoordigers in het Vlaams parlement. In een gezamenlijk fotomoment legden we ons ei, met de intentie om alle boodschappen over te maken aan de vertegenwoordigers in het Vlaams Parlement.

Deze manifestatie is maar een eerste actie waarbij we onze stem laten horen. De voorbije decennia hebben aangetoond dat enkel alerte burgers ervoor zullen zorgen dat de grond van dit probleem wordt aangepakt. Grondrecht engageert zich daarvoor, maar heeft jouw steun nodig. Begin dus alvast met ons te volgen op facebook, waar we je op de hoogte houden van dit dossier en onze werking. Daarnaast kan je je ook engageren voor Grondrecht, een organisatie die volledig draait op vrijwilligers. Alle informatie daarover vind je op onze facebook-pagina. Help jij ons dit dossier tot de bodem uit te spitten?

Wij geven om jullie gezondheid, en om het milieu. un œuf = un œuf, genoeg = genoeg!
Een sfeerbeeld van onze sit-in op de Boeienweide. Fijn dat jullie zo massaal aanwezig waren.

videoverslag Grondrecht: Erik De Smedt
wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten
schrijf je in op onze nieuwsbrief
wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten
schrijf je in op onze nieuwsbrief