1.000.000. Zoveel mensen wonen in een radius van 15 kilometer rond de 3M-site in Zwijndrecht. Horen ze al die stemmen, daar in Brussel?

Op woensdag 16 juni wordt er in het Vlaams Parlement gestemd over de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling. De oprichting van zo’n commissie is een belangrijke eerste stap in het uitklaren van dit dossier.

Verschillende politici van de oppositie, maar ook van de meerderheid, hebben zich al uitgesproken voor de oprichting van zo’n commissie. Om ervoor te zorgen dat zij niet meer terugkomen op hun woorden, roepen we al wie bezorgd is over de PFOS-vervuiling samen te komen aan de vooravond van de stemming.

Als symbool van onze strijd, vragen we iedereen om de eieren mee te brengen die we door PFOS-vervuiling niet meer kunnen eten. Schrijf er alvast – best nadat je ze hebt gekookt – een boodschap op voor jouw vertegenwoordigers in het Vlaams parlement. Op dinsdag heb je dan de kans om samen met ons “je ei te leggen”, waarna wij alle boodschappen overmaken aan vertegenwoordigers in het Vlaams Parlement.

Deze manifestatie is maar een eerste actie waarbij we onze stem laten horen. De voorbije decennia hebben aangetoond dat enkel alerte burgers ervoor zullen zorgen dat de grond van dit probleem wordt aangepakt. Grondrecht engageert zich daarvoor, maar heeft jouw steun nodig. Begin dus alvast met ons te volgen op facebook, waar we je op de hoogte houden van dit dossier en onze werking. Daarnaast kan je je ook engageren voor Grondrecht, een organisatie die volledig draait op vrijwilligers. Alle informatie daarover vind je op onze facebook-pagina. Help jij ons met dit dossier tot de bodem uit te spitten?

Wij geven om jullie gezondheid, en om het milieu. Daarom roepen we iedereen op om ook bij de manifestatie de COVID-maatregelen na te leven, en de weide proper achter te laten.

wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten
schrijf je in op onze nieuwsbrief
wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten
schrijf je in op onze nieuwsbrief